Karne Hediyesi Sinema Keyfi

Elbeyli Belediye Başkanı Süleyman ŞİMŞEK karne hediyesi olarak ilçedeki tüm ilkokul öğrencilerini ilçede sinema olmadığından ötür Kilis’e belediye otobüsüyle sinemaya götürüyor.

Şimşek ; ilçemizdeki 06-10 yaş grubundaki öğrencilerimizi yarıyıl tatilinde ilçede fazlaca sosyal etkinlik yapabilme imkanları olmadığından ötürü bu yavrularımızla ilgili ne yapabiliriz diye düşündük ve hayatlarında hiç sinemaya gitmemiş çocuklarımızın olduğunu öğrendik ve bu çocuklarımızı sinemaya götürelim dedik. Ancak ilçemizde herhangi bir sinema salonu olmadığından belediyemize ait otobüsle tatil süresince her gün elli altmış kişilik gruplar halinde bu öğrencilerimizi kilise götürme kararı aldık. Ancak giden öğrencilerimizden de ikinci dönem karne notlarının daha yüksek olacağı sözünü aldık. Bu şekilde sözlerinde durdukları taktirde bizim de onlara sürprizlerimizin devam edeceğini belirttik.

Başkan şimşek kendisinin de bir eğitimci olduğunu ve öğrencilere yönelik bu tür sosyal ve kültürel faaliyetlere olan desteklerinin süreceğini, ilkokul öğrencilerinden sonra ortaokul ve lise öğrencilerini de sinemayla buluşturarak özellikle milli tarih ve milli kültür konularındaki filimlerle gençlerde bir bilinç gelişmesine katkı sunmak istediklerini belirtti.

Öğrencilerle birlikte Rafadan Tayfa filmini izleyen başkan ŞİMŞEK daha sonra öğrencilere yemek ikramında bulunup, daha çok ders çalışma sözü aldı.
Yemek sonrası Öğrenciler tekrar otobüslere bindirilerek ailelerine teslim edilmek üzere ELBEYLI İLÇESİNE döndüler.